Informatikai szolgáltatások

A DRHE informatikai szolgáltatásai terén törekszik az európai és a magyar felsőoktatási színvonalnak mindenben megfelelni, és lehetőségéhez mérten folyamatosan bővíti informatikai szolgáltatásait.

Az intézményi informatikai rendszerek három csoportba sorolhatók:

a) egyetemi szolgáltatások: a DRHE-val tanulmányi, munka- vagy egyházi szolgálati jogviszonyban lévő személyek számára alanyi jogon járó globális informatikai szolgáltatások,
b) speciális szolgáltatások: valamilyen projekthez, szervezeti egységhez, munkakörhöz vagy egyéb jogcímen feljogosítottak számára biztosított, korlátozott hozzáférésű szolgáltatások.
c) publikus szolgáltatás: olyan egyetemi szolgáltatás, amelyet az egyetemi felhasználókon kívül mások is – korlátozottan vagy korlátozás nélkül – igénybe vehetnek.

Egyetemi szolgáltatások:

a) elektronikus levelezés,
b) hivatalos egyetemi, valamint egyéb aloldalak,
c) elektronikus telefonkönyv,
d) elektronikus könyvtári szolgáltatások,
e) a munkakörrel összefüggő feladatok teljesítéséhez szükséges adatok és dokumentumok nyomtatása, fénymásolása az alkalmazottak számára,
f) Elektronikus Tanulmányi Rendszer,
g) eLearning keretrendszer,
h) hallgatói gépterem használata.

A speciális szolgáltatások és az azokhoz felhasználói jogosultsággal rendelkezők körét az Informatikai Szolgáltató Csoport vezetőjével egyeztetve a rektor határozza meg.
A DRHE által kínált publikus egyetemi szolgáltatások a következők: hivatalos egyetemi, valamint egyéb aloldalak, elektronikus telefonkönyv, elektronikus könyvtári szolgáltatások.